Jeans voor Heren
Jeans

88 Artikelen

4896per pagina
Filter
Mis geen enkel nieuwtje

Highlights uit de collectie, combinatietips en een 15% welkomstbon** voor u.

Storefinder
Storefinder

Ontdek nu de dichtstbijzijnde Tom Tailor store!

Ontdek uw store

Herenjeans van TOM TAILOR

De triomftocht van de jeans voor heren begon in de jaren 70 van de negentiende eeuw in de VS. Een Duitse emigrant vond een zeer robuuste werkbroek uit voor goudzoekers en de kleermaker Jacob Davis kwam op het idee om de zakken nog steviger te maken door ze met studs te versterken. De twee mannen gingen samenwerken en kregen het patent op de eerste jeans. Geleidelijk werden er steeds meer modieuze en handige details toegevoegd: riemlussen, achterzakken en later ook de ritssluiting. Het cliënteel werd steeds groter. Niet alleen goudzoekers kochten de jeans; ook cowboys, boeren, houthakkers en spoorwegmedewerkers zagen al snel de voordelen die de functionele herenjeans bood. De overgang van werkbroek naar vrijetijdsbroek verliep soepel en de jeans groeide uit tot een populair statussymbool.

Herenjeans: welke pasvorm heeft jouw voorkeur?

De eerste pasvorm was een zeer rechte fit. De jeans zaten vrij losjes rond het lichaam. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de bootcut fit op, waarbij de jeans over de laarzen kon worden getrokken. In de jaren 50 waren smalle jeans de nieuwste trend. De vroegere modellen krompen bij de eerste keer wassen ongeveer tien procent. Om de jeans aan de vormen van het lichaam aan te passen, gingen mannen en vrouwen met de jeans aan in een vol bad liggen. Zo werd het krimpeffect geperfectioneerd. De moderne jeans voor mannen en vrouwen krimpen niet meer, mits ze op de juiste manier worden gewassen. Het merendeel van de jeans kan op max. 40°C worden gewassen. De wasdroger is altijd taboe. Jeans kunnen het best binnenstebuiten worden gewassen. De knopen en de ritssluiting moeten van tevoren worden gesloten. Zo blijven ze lange tijd als nieuw. Bij elke gewenste pasvorm heb je een grote keus aan verschillende wassingen. Deze reiken van solide dark blue tot modern met bleached en destroyed effecten.

Skinny jeans: de smalste onder de jeans voor heren

Skinny jeans bevatten stretch, zodat de jeans aansluitend zit en toch comfortabel blijft. Als je van de bijzonder smalle pasvorm houdt, is onze Culver skinny perfect voor jou: lage bandhoogte, zeer smal model en extra smalle pijpwijdte onderaan. Je kunt ook gaan voor de Piers super slim: lage bandhoogte, smal model en smalle pijpen.

Slim jeans: smal model

Ook bij deze pasvorm zorgt de stretch voor een perfecte pasvorm en veel comfort. Als je van smalle herenjeans houdt, is de slim jeans Aedan misschien wel jouw favoriet: lage bandhoogte, smal model en smalle pijpen.

Regular jeans: de allrounder

De regular herenjeans overdrijft op geen enkel punt. Hij is niet bijzonder smal, noch bijzonder wijd. De jeans is perfect voor werk en vrije tijd. Als je op zoek bent naar deze allrounder is de Marvin straight een prima keuze: normale bandhoogte, smal model en rechte pijpen. Of de Josh regular slim: normale bandhoogte, normaal model en smalle pijpen. Het iets wijdere alternatief is de Atwood regular met een lagere bandhoogte en een comfortabel, recht model.

Relaxed jeans: heerlijk casual

Bij deze pasvorm blijf je altijd ontspannen. Neem bijvoorbeeld onzerelaxed jeans Trad: normale bandhoogte, comfortabel model en rechte pijpen. Houd je van de tapered fit die aan de bovenkant iets wijder is en naar de onderkant toe juist wat smaller wordt? Probeer dan eens de Curt tapered, de jeans met een lage bandhoogte, comfortabel model en smalle pijpen. Ook de Conroy tapered kan je favoriet worden. !

TOM TAILOR Denim Male: helemaal gericht op jeans en chino's

In onze collectie TOM TAILOR Denim Male vind je naast coole shirts en sweaters ook onze veelzijdige chino's in vele kleuren en kun je kiezen tussen normale pasvormen en skinny fits. In onze jeansguide Denim Male krijg je een overzicht van de verschillende pasvormen en kun je zien hoe de modellen Piers, Aeden, Culver en Atwood vallen.