0
Filteren
Sorteren
Filteren
Maat
Kleur
zwart
wit
blauw
bruin
beige
grauw
groen
Type Product
Materiaal
Merk
Prijs
30 - 96
Korting
0 - 30 %

Herenschoenen van TOM TAILOR

Herenschoenen moeten zorgvuldig worden uitgekozen. We zeggen niet voor niks: "Toon me je schoenen en ik vertel wie je bent!" Deze uitdrukking stamt vermoedelijk van de Franse dichter Honoré de Balzac (1799-1850). Tijdens een van zijn lange wandelingen door de binnenstad van Parijs ging er bij hem plots een lampje branden. Hij maakte direct een notitie: "Een scherpzinnig observeerder kan aan de staat waarin de schoenen verkeren direct zien met wie hij te maken heeft." Hij had gelijk. De schoenkeuze verraadt veel over status en karakter. Dat is natuurlijk niet altijd zo geweest. Zo'n 40.000 jaar geleden wilde men gewoon zonder pijn van A naar B komen. Vooral in de gure wintermaanden was dat onmogelijk op blote voeten. Daarom wikkelde men vacht en dierenhuiden om de voeten. Dit had een schokdempende werking en hield de voeten tegelijkertijd warm. In de steentijd was er nog geen catwalk.

Herenschoenen: in de antieke oudheid werden schoenen statusobjecten

De meeste mensen zijn van mening dat een paar verzorgde schoenen veel over de eigenaar ervan kan vertellen. De wedloop rondom het statussymbool begon waarschijnlijk in het oude Egypte. In die tijd mochten maar weinig mensen sandalen dragen. Prachtige gespen waren een indicatie van rijkdom en de militaire rang van een soldaat kon worden afgelezen aan het aantal riempjes op zijn sandalen.

Herenschoenen: merkproducten in plaats van goedkope artikelen

Je voeten dragen je een heel leven lang, dus je kunt ze maar beter ondersteunen met hoogwaardige schoenen met een ergonomisch design, comfort en een ademend vermogen. Maar het komt bij het uitkiezen van een paar goede herenschoenen natuurlijk niet enkel op de orthopedische criteria aan. Elke man weet: schoenen accentueren je look. Van sneakers tot laarsjes, van lage schoenen tot boots – de schoen bepaalt de modestijl. Sneakers, sportschoenen, laarsjes, booties en laarzen behoren tot de vrijetijdsschoenen. Lage schoenen van leer, zoals de klassieke schoenen met brogue, zijn daarentegen perfect voor naar het werk en feestelijke gelegenheden. Chelsea boots zijn weliswaar vrij casual, maar kunnen ook bijzonder stijlvol ogen. Combineer ze bijvoorbeeld met een smalle, donkerblauwe jeans en een mantel tot op de knieën. De herenschoenen geven de outfit dan een chic tintje en jij voelt je als een Britse gentleman.

Samen oud worden: zo behouden herenschoenen hun vorm

Schoenen van textiel worden vooral in de zomer gebruikt en badslippers worden met name tijdens de vakantie aan het strand gedragen. Leren herenschoenen kun je daarentegen het hele jaar door aan. Om de schoenen er altijd verzorgd uit te laten zien en een extra lange levensduur te kunnen garanderen, is schoenverzorging een must!Een schoenspanner houdt het leer in vorm en trekt draagplooitjes glad. Je kunt het best een schoenspanner van hout te gebruiken. Het onbehandelde hout zuigt het vocht uit het leer. Als de schoenspanner eenmaal in de schoen zit, wordt het poetsen van het leer ook een stuk makkelijker. Het grove vuil kan met een borstel worden verwijderd. Afhankelijk van de leersoort kan daarna bijvoorbeeld reinigingsschuim in het leer worden gewreven. Laat het schuim kort inwerken en verwijder het vervolgens met een zacht doekje. Voor hoogglans en verzorging wordt er nu nog schoencrème aangebracht. Dit kan het best met een spons of doekje worden gedaan. Suède wordt daarentegen verzorgt met speciale suèdesprays. Herenschoenen van suède moeten bovendien net als schoenen van textiel regelmatig worden ingespoten met impregneerspray. Deze spray beschermt het kwetsbare leer tegen vlekken en werkt waterafstotend.

Aanbevelingen voor jou

15% korting*

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je volgende aankoop.