Tunieken
Tunieken

0 Artikelen

4896per pagina
Filter
Mis geen enkel nieuwtje

Highlights uit de collectie, combinatietips en een 15% welkomstbon** voor u.

Storefinder
Storefinder

Ontdek nu de dichtstbijzijnde Tom Tailor store!

Ontdek uw store

TUNIEKEN - DE ZOMERSE ALLESKUNNER

Het is en blijft een van onze absolute favorieten: de tuniek. Als er íets als tijdloos geldt, dan is dit het wel: eeuwenoud maar altijd weer modieus. Vanwege haar bekendheid als kledingstuk voor zon, zee en strand wordt de veelzijdige tuniek echter veel te vaak onderschat: ook in de wintermaanden zijn tunieken perfect te combineren met warmere outfits. Bijvoorbeeld met een off-shoulder blouse. Dat betekent dat je geen enkel excuus meer hebt om jezelf niet te belonen met één van TOM TAILORs vele tunieken--of zelfs meerdere.

KLASSIEKE FLAIR

In tegenstelling tot het mantelpak, de spijkerbroek en pumps, die allemaal hun oorsprong in de afgelopen eeuw vonden, gaat de tuniek een heel stuk verder terug: een jaar of drieduizend. Toen al werd er waarde gelegd op lichte, luchtige kleding. Pas in de middeleeuwen promoveerde de tuniek van onderkleding tot volwaardig kledingstuk. Meerdere eeuwen gold ‘ie als een symbool van status: de adel droeg ze rijk versierd, terwijl de boerinnen met eenvoudige bruine katoenen tunieken op het veld zwoegden. Pas tijdens de hippiebeweging van de jaren zestig en zeventig sloeg de tuniek definitief haar slag, en nam in no-time een centrale plaats in binnen de mode voor dames.

Sindsdien is het kledingstuk niet meer weg te denken. Tuniekblouses zijn in het aantal kleuren, stijlen en modellen gegroeid, en er is ondertussen voor ieder figuur de perfecte blouse. De tuniek neemt tegenwoordig een geheel eigen plaats in: het zijn even chique als zakelijke bloezen, maar met een ondertoon van vrijheid en vakantie. En zonder de tuniek geen Boho-stijl!

TUNIEKEN VOOR ELK FIGUUR

p>Door hun veelzijdigheid zijn tunieken inzetbaar voor elke outfit en elk figuur. Een losser, langer model laat zich makkelijk over een bikini aantrekken en leidt de aandacht af van een kilootje extra rond je middel. Wil je juist je curves onderstrepen? Met een riem of band kun je je mooie taille benadrukken zodat ook je heupen en buste beter tot hun recht komen. Zo eenvoudig is het! Voor kleinere vrouwen is een kortere tuniek in combinatie met een maxirokje helemaal hot, en net zoals bij onze zomerjurkjes kun je met een A-lijn een eventueel buikje probleemloos bedekken. En dat terwijl de tuniek ook heerlijk comfy is! Probeer ‘m wel altijd te combineren met een smallere broek, bijvoorbeeld skinny jeans of leggings.

VAN BOHO-CHIC TOT KANTOORHIT

De veelzijdigheid van tunieken komt tot uiting in boho-chic en stijlvolle kantoorkleding: in beide gevallen is de tuniek onmisbaar. Sienna Miller en Kate Moss hebben de boho-chic stijl tot een doorslaand succes gemaakt, en sindsdien is de rijkversierde tuniek met hippie-accenten niet meer weg te denken op festivals, strandfeestjes en barbecues. Elke kleurencombinatie, stof of patroon is mogelijk bij tunieken, en de uiteenlopende stijlen laten zich goed combineren met skinny jeans -- of je draagt gewoon een lange tuniek als jurk boven je sandalen!

Natuurlijk is de tuniek ook inzetbaar op de werkvloer, maar dan wel in rustigere kleuren, effen modellen en met bijvoorbeeld een en pumps eronder.

WINTERKLAAR

Tunieken zijn niet alleen voor de zomer een goede keus. Zodra het kouder wordt hoef je ze niet voor een halfjaar op te bergen: combineer ze met een oversized wollen trui boven een warme legging met boots! Als kleurrijke, opvallende onderlaag kan de tuniek zo het hele jaar door worden gedragen, en behoud je het sprankelende zomergevoel ook een beetje in de wintermaanden. Zoek nu je nieuwe favoriete kledingstuk bij TOM TAILOR!