Blauwe Zakelijke kleding
Zakelijke kleding

0 Artikelen

Kleine foto'sGrote foto's
4896per pagina
Filter

We konden geen producten vinden die bij uw filters passen.

Filters terugzetten
Mis geen enkel nieuwtje

Highlights uit de collectie, combinatietips en een 15% welkomstbon** voor u.

Storefinder
Storefinder

Ontdek nu de dichtstbijzijnde Tom Tailor store!

Ontdek uw store

ZAKELIJKE KLEDING - VOOR ELKE DRESSCODE

Van bedrijf tot bedrijf lopen de voorgeschreven kledingstijlen vaak uiteen, en wordt er bijvoorbeeld een dresscode als business casual, business attire of smart casual verlangd. Zakelijke kleding is essentieel voor de professionele uitstraling van een bedrijf, waarbij de eerste indruk bij een bezoek, vergadering of borrel vaak doorslaggevend is. Niet voor niets geldt nog altijd het gezegde ‘de kleding maakt de man’--of vrouw! Gezien het feit dat medewerkers direct het bedrijf vertegenwoordigen, is het van belang elke slechte indruk te vermijden, dus ook modefouten. Bij TOM TAILOR vind je ongetwijfeld de outfit die precies aansluit bij de dresscode op jouw kantoor. Hieronder lees je meer over de drie gangbare dresscodes.

BUSINESS - ZAKELIJKER GAAT NIET

Business attire betekent letterlijk ‘zakelijke kleding’. Het is de meest ‘strenge’ van de dresscodes, waarbij de gehele outfit niets dan ‘business’ mag uitstralen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan advocaten of werknemers in het bankwezen: hier is geen ruimte voor losse, casual kleding. Dit betekent een volledig pak voor de man en een een mantelpak voor de dames. Ook is het doorgaans zo dat hoe belangrijker de functie van de drager is, des te donkerder de kleding hoort te zijn. Donkergrijze en donkerblauwe colberts en pantalons vallen echter ook onder business attire. Hierbij dient echter altijd een wit of lichtblauw dames overhemd te worden gedragen, en natuurlijk een stropdas. Vuistregel: is het pak gestreept, dan blijft de stropdas effen--en vice versa! Afgerond wordt met nette leren schoenen en donkere sokken.

Voor vrouwen gelden er andere voorschriften, met iets meer vrijheid. Naast pantalons zijn zakelijke jurken bijvoorbeeld mogelijk, waarbij wel altijd kniehoogte moet worden aangehouden, en (korte) mouwen vereist zijn. Een eenvoudige maar chique rok met een blouse erboven is een goed alternatief, hetgeen goed kan worden gecombineerd met een colbert. Onder deze outfit draag je panty’s, gesloten pumps--en natuurlijk is persoonlijke verzorging prioriteit.

BUSINESS CASUAL - ONGEDWONGEN & SCHERP

Ergens tussen vrijetijds- en businesskleding ligt het zogenaamde business casual. Deze dresscode geldt vaak bij kleinere, jongere organisaties zoals marketing- en mediabedrijven. Als uitgangspunt kan het beste worden genomen: business, maar dan met meer comfort. Business casual vereist geen stropdas; een overhemd met colbert volstaat, en de pantalon kan worden ingeruild voor een chino.

Voor vrouwen is er wederom wat meer keuzevrijheid. Het staat je vrij, patronen en andere kleuren dan zwart of grijs te combineren, zolang het resultaat aan de formele kant blijft. Draag je een wit-blauw gestreepte blouse? Dan hoort je colbert effen en onopvallend gekleurd te zijn. Verder geldt ook hier de regel: jurken en rokken mogen, maar wel kniehoogte aanhouden.

SMART CASUAL - VRIJ ONDER VOORBEHOUD

Daar waar business casual ophoudt en smart casual begint is vaak niet helemaal duidelijk. Doorgaans betekent dit voor mannen: chino’s, overhemden met patronen, loafers en stropdasvrij. Jeans, huiselijke truien en felle kleurencombinaties blijven echter taboe. Voor vrouwen geldt hetzelfde. Géén sneakers, maar meer vrijheid wat betreft kleurencombinaties van jurken, rokken en blouses. Eenvoud en een uitstraling van rust blijft echter belangrijk.