0
Filteren
Sorteren
Filteren
Maat
Kleur
blauw
wit
groen
rood
Materiaal
Fit
Patroon
Mouwlengte
Halslijn
Merk
Prijs
13 - 14
Korting
12 - 18 %

TANKTOPS VOOR HEREN

Tanktops stonden in het verleden bekend onder verschillende andere namen, en hebben al heel wat verschillende functies gehad. Ondertussen bloeit het kledingstuk tot een fashion item in zijn eigen recht. Daar waar ze héél vroeger gewoon hemden werden genoemd, en vervolgens tot singlets werden omgedoopt, zijn tanktops ondertussen een algemeen gegeven wanneer het écht warm wordt. En dat wordt het. Dus met een wereldwijde stijging van een paar graad celsius voor de deur is het allicht een goede investering: een basic tanktop. Het misstaat in geen enkele kledingkast!

VAN ONDERGOED TOT KLASSIEKER

Daar waar de gemiddelde Nederlander een halve eeuw geleden de tanktop nog als nachtkleding zou bestempelen, is dat inmiddels rap omgeslagen. Dit valt te danken aan de Zuid-Amerikaanse immigranten die in de Verenigde Staten, en dan vooral in Arizona en Texas, uit economische en praktische gronden voor het goedkoopste en koelste kledingstuk kozen: de tanktop. Na verloop van tijd werd deze mode ook overgenomen door de jonge Noord-Amerikanen, en zo werd een nieuw mode-item geboren!

SINGLET ALS ONDERLAAG

Natuurlijk kennen wij de singlet ook als onderhemd, die gedragen wordt onder--je raadt het al--overhemden! Een simpel uitgevoerde tanktop, zonder opdruk of felle kleuren, kun je dus evenwel in plaats van een t-shirt onder een blouse of overhemd dragen om zo zweet op te vangen of je lichaamswarmte vast te houden. Doordat tanktops doorgaan van zeer fijn katoen worden gemaakt en dicht op de huid liggen, blijf je heerlijk warm zonder dat de onderlaag opvalt. Daarom zijn tanktops ook hoofdzakelijk–maar niet uitsluitend!–in neutrale kleuren als wit, grijs en zwart verkrijgbaar.

TANKTOPS ON TOP

Tanktops kunnen natuurlijk ook probleemloos als bovenstuk worden gedragen! Sterker nog, dat is ondertussen geheel en vogue, en onder de hedendaagse mode mag er vrijelijk worden geëxperimenteerd met kleuren, opdrukken en patronen. Zo kan je volop de zomer vieren met een knalgele tanktop–boven je favoriete blauwe chino, bijvoorbeeld! Of je draagt een tanktop met patroontje boven een cargobroek en sneakers, en gaat voor de ultieme workwear look. Er gelden hier echter wel twee belangrijke regels: is je bovenstuk felgekleurd of trekt het op een andere manier aandacht, probeer dan je broek eerder in een ingetogen kleur te dragen--of andersom natuurlijk. Verder kun je beter geen felle kleuren onder je overhemden of blouses dragen, en tanktops met opdruk evenmin. Ga dan liever voor een klassieke singlet, dan zit je altijd goed--met grijs of wit bijvoorbeeld. Verder staat het je helemaal vrij: tanktops zijn nieuw in de game en alles is nog mogelijk!

ONDERHOUD SCHEELT ALLES

Gezien tanktops uit de achterhaalde klasse 'ondergoed' komen wordt er wel eens naar geneigd de kledingstukken ook zo te wassen. Veel te warm, veel te vaak, met als gevolg dat het zachte, aangename katoen en de strakke pasvorm verloren gaan. Tanktops worden nagenoeg altijd van katoen gemaakt, vaak met een klein aandeel elastaan, wat betekent dat je vaak met dertig graden wassen prima uitkomt. En, heel belangrijk: wanneer er 'stretch' in zit, geen wasverzachter gebruiken!

Aanbevelingen voor jou

15% korting*

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je volgende aankoop.