0
Filteren
Sorteren
Filteren
Er bestaan geen producten voor deze categorie

Mooie jassen voor jongens en tieners

Van de heerlijk zachte winterjas tot de lichte gewatteerde jas voor het tussenseizoen en van parka’s en regenjassen tot zomerse bomberjacks: jassen voor jongens zijn eigenlijk het hele jaar door populair. Verder zijn de eisen die aan jassen voor kinderen en tieners van 1,5 tot 17 jaar (maten 92 tot 176) worden gesteld, hoog: de perfecte jas voor jongens moet natuurlijk supercomfortabel zijn en heel veel bewegingsvrijheid bieden. De jas of parka moet daarnaast zeer stevig zijn, want kleine en grote jongens zitten niet stil en zijn zeer actief. Op de jas moet je altijd kunnen rekenen wat betreft bescherming tegen kou, wind, sneeuw en regen zodat ze warm blijven. En last but not least: de jassen moeten natuurlijk ook volledig voldoen aan de wensen op modegebied van kleine jongens en kieskeurige tieners, anders hebben ze geen schijn van kans. Kortom: ze moeten echt cool zijn!

Lichte zomerjassen voor de kids

Bij wat warmere temperaturen is een jas eigenlijk alleen nog maar nodig als het regent, er veel wind is en het in de avond afkoelt. Daarvoor zijn luchtige, lichte blousons met bomberjacklook ideaal. Deze jas voor jongens heeft een heupmodel en is vaak uitgevoerd met contrastkleurige gebreide boordjes bij de hals, zoom en mouwen. De casual modellen bestaan meestal uit licht glanzend materiaal en vallen op met teksten en logobadges die perfect passen bij bijvoorbeeld blauwe jeans. Ze houden de wind tegen en zorgen in de ochtend op weg naar de (kleuter)school voor warmte. Ze zijn zo casual dat ze bij het ravotten helemaal niet in de weg zitten. Kleine en grote jongens zijn dol op deze jassen!

Lente & herfst: softshell jas en gewatteerde jas voor jongens

In het zogenaamde tussenseizoen kan het weer weleens wispelturig zijn. Zo is het warm, dan trekt een hevige regenbui over en plotseling wordt het merkbaar koud. Dan zijn warme jassen of mantels voor kinderen nodig die ook waterafstotend zijn en waarmee jongens veilig de dag door komen. Een gewatteerde jas of softshell jas kan dan uitkomst bieden. Beter nog: de combinatie van de twee: deze modellen zijn gewatteerd en voelen lekker warm aan bij het bovenlichaam en hebben mouwen van stevige en elastische softshell. Zo kunnen de jongens profiteren van maximale bewegingsvrijheid en zijn ze ook zeer goed beschermd. Met een gevoerde capuchon en de gebreide boordjes bij de mouwen bieden deze mantels de kids extra bescherming tegen weer en wind.

De winterjas voor kinderen

In de winter hebben kinderen behoefte aan gevoerde, zeer warme jassen, parka's of mantels en het liefst met capuchon. Dons en kunstvezels kunnen als voering worden gebruikt. De winterjas moet in ieder geval lang genoeg zijn, zodat de gevoelige nierstreek van kinderen wordt beschermd. Verder moet de jas of parka groot genoeg zijn zodat er nog een dikke trui onder past. De winterjas mag daarentegen ook weer niet te groot uitvallen: bij modellen die wat meer aansluitend zijn kan zich makkelijker een isolerende warmtelaag vormen. Let erop dat de jas mouwen met boordjes heeft, zodat de koude wind er geen grip op krijgt.

15% korting*

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je volgende aankoop.