Grijze Denim Mode
denim-mode

1 Artikelen

Kleine foto'sGrote foto's
4896per pagina
Filter
Mis geen enkel nieuwtje

Highlights uit de collectie, combinatietips en een 15% welkomstbon** voor u.

Storefinder
Storefinder

Ontdek nu de dichtstbijzijnde Tom Tailor store!

Ontdek uw store

DENIM: HEMELS BLAUW VOOR MAN EN VROUW

Stel je voor: 150 jaar geleden werd er een kledingstuk uitgevonden dat tegenwoordig onveranderd wordt gedragen, en de tussentijd het symbool is geweest van menig subcultuur, fashion trend én de garderobe van Jan Modaal. Het is de denim mode gelukt, met haar uiteenlopende maar onverminderd populaire vormen: van spijkerjack tot jeans, van spijkerjurk tot jeansblouse. Er is geen mens zonder spijkerstof in de kledingkast. In anderhalve eeuw van nieuwkomer tot vintage classic: het is een prestatie die zijn gelijke niet kent. En daarbovenop: er is geen enkele stof die zulke felle discussies uitlokt in de modewereld als het denim-on-denim debat. Kun je tegenwoordig je denimrok met denimjurk combineren, met misschien een denimjack erover? Alle grappen terzijde: je kunt niet zonder de denim essentials.

EROP ÉN ERONDER

De oplettende fashionista heeft allang gemerkt dat een overvloed aan spijkerstof niet bestaat. Tegenwoordig mag alles weer. Nou ja, bijna alles. Je moet alleen op een paar regels letten. Óf je kiest voor je hele outfit precies dezelfde kleur jeans - dus bijvoorbeeld een donkere jeansblouse met daaronder een donkere skinny fit spijkerbroek--óf je gaat voor twee totaal verschillende kleuren. Hier is geen half werk toegestaan. Je moet denken aan een extreem licht gewassen spijkerbroek, naar believen gescheurd, met een zeer donker spijkerjack erboven. Laten we het nog één keer herhalen: geen half werk, dus de verschillen moeten duidelijk zijn. Óf identiek, óf tegenovergesteld. Je moet altijd een stijlbewuste, stoere look uitstralen, dus het moet een duidelijk statement zijn. Hetzelfde geldt voor snit en pasvorm: combineer skinny met oversized voor een overtuigende outfit.

DENIM, SPIJKERSTOF OF JEANS: EEN WEGWIJZER

Bestaat er een verschil tussen drie twee woorden? Simpel gezegd: ja en nee. Ze duiden alledrie op precies hetzelfde.Het Engelse denim is afgeleid van het Franse ‘Serge de Nîmes’, wat snel werd verbasterd tot Denîmes en uiteindelijk denim door de Amerikaanse importeurs. Op precies dezelfde manier verbasterden de Franzosen de herkomst van hun weefstof: de uit Genua afkomstige stof werd als ‘de Gênes’ bestempeld en kreeg zo de naam jeans.

KATOEN IN KEPERBINDING

Onverwoestbaar, comfortabel en warm. Wat kan je nog meer verlangen van je werkkleding? Hoewel de oerjeans altijd 100% uit katoen bestonden, is er in verloop van tijd polyester of elastaan aan toegevoegd. Dit maakt deel uit van de fijne, diagonale structuur van de weefstof, en verleent hem rekbaarheid: stretch! Hierdoor zijn smallere pasvormen zoals de Slim Fit mogelijk, die met puur katoen de bewegingsvrijheid zouden belemmeren. Hetzelfde geldt voor blouses en spijkerjurken, die zo strak gesneden maar ook comfortabel kunnen worden gedragen. Hierdoor wordt kleding van spijkerstof van werkuniform tot casual mode-item.

VOOR DE ZORGZAME JEANSDRAGER

Het is weliswaar typische werkkleding, maar bij het verder onverwoestbare denim moet je opletten bij het wassen. Kleur en pasvorm kunnen beide verloren gaan wanneer je het verkeerde wasprogramma kiest, en daarom is het van groot belang altijd voor het wassen zorgvuldig het etiket te lezen. Dertig graden is het absolute maximum, en vergeet niet de wastrommel niet helemaal vol te proppen: zo kunnen ‘ingewassen’ kreukels en vouwen ontstaan. Was je een stretchbroek? Gebruik dan geen wasverzachter, het elastaan wordt hierdoor namelijk blijvend aangetast. Is de wasmachine klaar? Hang dan alsjeblieft de broek aan de lijn. Na al die moeite zou het zonde zijn wanneer je favoriete jeans in de droger blijvend verkleuren, toch?