0
Filteren
Sorteren
Filteren
Korting
0 - 27 %
Prijs
9 - 50
Maat
Materiaal
Kleur
blauw
wit
groen
zwart
grauw
oranje
rood
geel
paars
beige
bruin
Patroon
Fit
Merk
Grote maten
Duurzame Mode
Halslijn
Mouwlengte
Sets

T-SHIRTS VOOR HEREN BIJ TOM TAILOR

T-shirts zijn zo basic dat het lijkt alsof er bijna niets over te zeggen valt. Iedereen heeft er eentje, misschien wel twee, maar waarschijnlijk tien. En toch heb je er nooit genoeg. Als absolute klassieker van de onderlagen krijgt het t-shirt echter vaak niet de aandacht die hij verdient. terwijl een goede--of slechte--keuze vaak een outfit sterk kan beïnvloeden. Of zelfs bepalen!

KLEURRIJK

Er valt nogal te variëren met t-shirts. Er is natuurlijk een arsenaal aan échte basics nodig in elke kledingkast: wit, zwart, grijs en donkerblauw mogen echt niet ontbreken. En als je deze kleuren in de kast hebt hangen, ben je verre van klaar. Elke man heeft zijn eigen kleurenpalet, en afhankelijk van jouw broeken, truien en schoenen kan er het beste nog een handjevol andere kleuren worden ingeslagen. Een zacht, zalmroze t-shirt staat bijvoorbeeld zeer goed boven skinny jeans, en een donkerrood shirt kan je uitstekend dragen met een navy blue chino.

HALSZAAK

Zit je ondertussen qua getal en kleuren goed? Dan wordt het tijd om naar de soort hals te kijken. T-shirts zijn meestal verkrijgbaar met zowel ronde als V-hals. Alhoewel het verschil klein is, en er qua pasvorm niets verandert, straalt een V-hals vaak iets meer formaliteit uit--voor zover dat van een t-shirt te zeggen valt. Ook is een V-hals beter te combineren als onderlaag met een overhemd: zo kun je de bovenste knoopjes los dragen zonder dat je T-shirt opvalt. De primaire functie van een shirt is in dit geval het opvangen van zweet zodat je het overhemd niet direct hoeft te wassen (wanneer het warm is) of juist het voorzien van een extra warme laag (wanneer het koud is). Het is natuurlijk een vanzelfsprekend gegeven dat het T-shirt dezelfde kleur moet zijn als het overhemd. Een derde soort hals is dat met knoopjes, waarbij je bij de hals een korte knopenlijst van vier of vijf knopen lang hebt.

DRUKTE ALOM

Na kleur en halsvorm te hebben behandeld, komen we nu aan bij het volgende element: opdruk en patronen. T-shirts hebben vaker dan andere kledingstukken een (merk)tekst of opdruk, of juist een patroon zoals streepjes of stippen. Vuistregel: zodra een T-shirt niet meer effen is, kan je het niet meer als onderlaag in een outfit dragen (onder een overhemd of open blouse, bijvoorbeeld). Gestileerde T-shirts zijn echter perfect voor de warme dagen, bijvoorbeeld boven een spijkerbroek of chino, en kunnen een anderszins onopvallende outfit in één keer een persoonlijke noot geven. Hierbij geldt wel weer de regel dat 'luide' met ingetogen kledingstukken moeten worden gecombineerd. Draag je een t-shirt met uitbundige kleurenpatronen of een grote print? Kies dan voor een broek die eerder rust uitstraalt. Te veel enthousiasme is nooit een goede zaak in een stijlvolle outfit!

ZWEET MAAR RAAK

Doordat T-shirts veelal uit katoen worden gemaakt, zijn ze ook goed te dragen tijdens het sporten. Kies een shirt met ruimere pasvorm voor optimale bewegingsvrijheid, en je kan zo de sportschool of het voetbalveld op! Het katoen voert lichaamswarmte af, ademt goed en neemt zweet op zonder direct onaangename geuren te veroorzaken. Zo zie je wel: het T-shirt is een echte alleskunner!

15% korting*

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je volgende aankoop.