0
0

44 Artikelen

4896per pagina
Mis geen enkel nieuwtje

Highlights uit de collectie, combinatietips en een 15% welkomstbon* voor u.

Storefinder

Ontdek nu de dichtstbijzijnde Tom Tailor store!

Babykleding meisjes van TOM TAILOR

Als je aan babykleding voor meisjes denkt, zie je al snel de kleur roze voor je. Roze staat bekend als dé kleur voor kleine meisjes. Dat is echter niet altijd zo geweest. Tot 1940 gingen jongens in het roze, het kleine zusje van rood, gekleed. Rood stond destijds bekend als de signaalkleur voor mannelijkheid. Blauw is daarentegen de kleur van de Maagd Maria. Nog tot zo'n 80 jaar geleden droegen kleine meisjes prachtig lichtblauw. In 1918 verkondigde het Amerikaanse magazine 'Ladies Home Journal' nog het volgende: "De algemeen aanvaarde regel is roze voor jongens en blauw voor meisjes. De reden daarvoor is dat roze een resolute en krachtige kleur is die beter bij jongens past. Blauw is daarentegen delicater en lieflijker en past hierdoor beter bij meisjes." De omgekeerde gedachtegang ontstond toen men er zich bewust van raakte dat arbeiders blauwe overalls droegen, blauwe jeans vooral populair waren onder mannen en blauw-witte uniformen voor matrozen een highlight waren. Steeds vaker werd blauw geassocieerd met mannelijkheid. En kleine meisjes konden zich daarna over hun lievelingskleur roze verheugen. Roze of blauw? Bij ons vind je babykleding voor meisjes in alle kleuren. Voor pasgeborenen tot 17 maanden is kleding verkrijgbaar in de maten 50/56 tot 92.

Babykleding meisjes: de maat moet goed zijn!

Veel ouders neigen ernaar om babykleding op de groei te kopen – één of twee maten groter dan nodig. Dan kan de baby het nieuwe kledingstuk zo lang mogelijk aan. Maar deskundigen raden hiervan af. De reden waarom? Als het rompertje niet goed genoeg aansluit, kan de baby het al snel koud gaan krijgen. Bij te lange mouwen blijven de vingertjes vaker in de mouwen steken en dat bezorgt de baby een onaangenaam gevoel. Een andere no-go: te kleine T-shirts en rompertjes voor meisjes beperken de bewegingsvrijheid en kunnen al snel gaan schuren. Let bij het bestellen dus op de juiste maat.

T-shirts en rompertjes voor meisjes

Baby's vinden het vaak helemaal niet fijn als kleding over het hoofd aangetrokken moet worden. Daarom hebben aansluitende kledingstukken – zoals kruippakjes, shirts met lange mouwen, T-shirts en rompertjes voor meisjes – meestal knoopjes aan de schouder. Zo wordt het aan- en uitrekken van kleding kinderspel. Babyjassen voor meisjes zoals onze schattige vesten hebben een doorlopende knoopsluiting en kunnen daardoor heel handig worden aan- en uitgetrokken. Tenslotte komt het er bij kleding voor baby's vooral op aan dat deze comfortabel en functioneel is. Baby's liggen het merendeel van de tijd. Daarom mogen blouses voor baby's en leggings voor baby's niet knellen of schuren. De baby moet ook niet door zijn kleding worden beperkt in zijn eerste pogingen om te leren kruipen. Het materiaal moet ademend zijn en het reguleren van de warmte ondersteunen. Natuurlijke vezels zoals katoen zijn de beste keuze. Katoen staat bekend om zijn bijzonder huidvriendelijke en zeer stevige eigenschappen. Het materiaal is dus ook robuust genoeg om het veelvuldige wassen van de kleding te doorstaan en vormvast te blijven. Wat wassen betreft... pas aangekochte babykleding kan voor het dragen het best op 60°C worden gewassen, zodat de kledingstukken gegarandeerd helemaal schoon zijn. Tip: Als de baby gevoelig reageert op wasmiddelen biedt een ongeparfumeerd product voor gevoelige huid uitkomst. Voor de nieuwe kleding voor baby meisjes dient geen wasverzachter te worden gebruikt om allergieën te vermijden. Om het wasgoed toch heerlijk zacht te laten worden, volstaat het bijmengen van een scheutje citroen- of appelazijn.